Wise Traditions Minneapolis 2017

Wise Traditions Minneapolis 2017

Op reis

In  november ben ik naar Minneapolis gereisd om The Wise Traditions conference bij te wonen. Dit is het congres dat jaarlijks door de W.A. Price Foundation wordt georganiseerd. Hier wordt zoveel kennis uitgewisseld, vinden waardevolle ontmoetingen plaats en worden mooie producten aangeboden door de vele standhouders. Veel boeren, alles grasgevoerd, organic, home made, eerlijk en vooral food-based. Geen synthetische supplementen te bekennen. Wel gevriesdroogde lever en hart, mooie probiotica, kruidenbitters, koudgeperste olie, levertraan, collageen, geweekte en gedroogde noten, beef jerkey en nog veel meer.

 

 

 

Tegenstellingen

Het was een leuk avontuur dat ik samen met chapterleader van Noord Nederland Esmee heb beleefd. We waren op het congres als vrijwilliger aanwezig en hebben de jaarlijkse chapterleader meeting bijgewoond. Daarnaast was er ook nog een beetje tijd om de omgeving te verkennen, wat ook interessant was.

De VS is een land vol uitersten. Wij kennen het als fastfood natie, en dat klopt. Echter is er ook een andere kant. Zo liep ik om de hoek van het appartement waar ik verbleef een grote supermarkt binnen, om even wat water te kopen en wat bleek: alles was compleet biologisch! Zoiets had ik nog niet eerder gezien, het aanbod was overweldigend en alles zag er even lekker en mooi uit. Er was bijvoorbeeld een enorme wand waar je alles van noten tot bonen , gedroogd fruit, crusli en koffiebonen kon opscheppen in je eigen meegebrachte verpakking. Een koelkast vol kombucha, waterkefir en andere gefermenteerde drankjes, rijen gefermenteerde voeding, bouillon, een complete slagerij met grasgevoerd vlees en meukvrije vleeswaren en je kon er omgekeerd osmose water tappen in je eigen jerrycan. Echt Walhalla! Voor mij dan in ieder geval.

 

 

Verrassingen

Ook liepen we spontaan tegen een leuke bar aan waar ze eigengebakken gebak serveerden met bulletproof coffee en waar de kombucha op de tap zat. In hetzelfde pand zat een winkeltje met mooie supplementen, kruiden, boeken en nog veel meer. Net zoals onze Broth Bar in Maastricht een mooie combinatie van gezonde voeding en mooie retailproducten. Er was een farm-to-table restaurant en een biologische ontbijt/lunchroom die we natuurlijk allemaal bezocht hebben. We sloten de week af met een bezoekje aan de Fermentatiebar, wat voor mij alweer een hoogtepunt was. Intussen staat er een fermentatieplankje op het menu in Maastricht.

 

Gratis e-book

Wat was het fijn om mij op het congres 4 dagen lang onder gelijkgezinden te begeven en alles te kunnen eten wat er op het buffet werd aangeboden, te weten dat het allemaal klopt en voedzaam is. En het niet zelf te hoeven koken 🙂

Graag deel ik hier mijn ervaringen, inzichten die ik heb opgedaan tijdens de lezingen en een aantal recepten van de heerlijkheden die er werden geserveerd. Ik heb ze gebundeld in een e-book dat je hier kunt downloaden:

 

 

 

 

 

e-book Wise Traditions Minneapolis 2017

Ik wens je veel leesplezier en hoop dat ik hiermee een beetje van mijn enthousiasme kan overdragen op jullie.

Tanja

 

Tanja

1 reactie tot nu toe

Janna Geplaatst op8:38 pm - juli 1, 2020

Hois Tanja,

Wat een prachtige kaart!
Wanneer komen jullie naar Den Haag?

Groetjes Janna