Het verhaal van Tanja

 
 
 
 

 

“Ik dacht dat ik gezond at”

“Mijn naam is Tanja Stevens. Ik ben voedingsdeskundige en gezondheidstherapeut. In mijn praktijk Gezond Gestel help ik mensen bij het terugwinnen van hun gezondheid. Daarbij geef ik regelmatig voedingsadviezen. Voeding fascineert mij al heel lang. Er valt zoveel te ontdekken! Wat ik er zo mooi aan vind, is dat je er iedere dag je eigen gezondheid mee kunt beïnvloeden.

Ik heb een lange weg afgelegd voor ik op het pad van Weston A. Price terechtkwam. En al die tijd ging ik ervanuit dat ik gezond at. Een poos lang was ik vegetariër. Dan had ik de hele dag ontzettend gezond gegeten, dacht ik. Biologische groenten, fruit, zaden, pitten, bonen, noten, superfood. En dan stond ik ’s avonds voor de koelkast nog steeds naar een paar chocoladerepen te staren. Hoe kon het dat ik me niet voldaan voelde? Waarom had ik nog honger? Ik at toch supergezond?

Het zat me niet lekker en ik ging verder op zoek. Ik verdiepte me in nieuwe artikelen op internet, Ik ging naar lezingen en sprak met enorm veel verschillende voedingsdeskundigen. En zo kwam ik uiteindelijk Weston A. Price op het spoor, een tandarts die aan het begin van de vorige eeuw op eigen houtje ging onderzoeken waarom er bij natuurvolkeren nauwelijks ziektes voorkwamen. Hij kwam erachter dat het te maken had met de manier waarop zij aten. Weston Price stelde 11 voedingsprincipes op.

Toen ik mijn voedingspatroon omgooide en begon te eten volgens deze 11 voedingsprincipes, viel voor mij alles op zijn plek. Ik had me nog nooit zo goed doorvoed gevoeld! Die vitatliteit zie ik nu ook terug binnen mijn gezin en bij de mensen die mijn voedingsadviezen opvolgen. De rust die ontstaat in een goed gevoed systeem is een verademing.”

 

Het verhaal van Karin

 
 

“Dankzij voeding zie ik nu perfect”

Mijn naam is Karin Hogenboom. Met mijn bedrijf VolZicht help ik mensen om weer goed te gaan zien zonder bril of lenzen. Mijn methode rust op drie pijlers: de ogen oefenen, zelfonderzoek en voeding. Ogen zijn delicate organen en we vragen heel veel van ze. Ze hebben ontzettend veel voedingsstoffen nodig om hun werk goed te kunnen doen. Hebben ze een voedingstekort, dan gaan ze snel achteruit.

Als kind droeg ik al een bril. Mijn vader had ook geen goede ogen dus die “had ik van hem”. Mijn ogen werden ieder jaar slechter, dan moest ik weer sterkere glazen. Niks aan te doen, dacht ik. Ik zat gewoon voor mijn leven aan de bril en lenzen vast. Ik had ook andere klachten, zoals hooikoorts, en dat sloeg altijd direct op mijn ogen. Verder was ik eeuwig  moe en sleepte ik me door de dag heen. Maar ja, wat kon ik doen? Ik was niet de enige. Ik hoorde zoveel mensen klagen.

Aan mijn voeding lag het natuurlijk niet, dacht ik. Want ik at toch gezond? Veel fruit en groenten, niet veel suiker, af en toe een stukje vlees. Ik smeerde margarine op mijn volkoren brood. Melkproducten liet ik staan, want die verergerden de allergie, had ik gehoord. Op een dag ging ik naar een lezing over gezonde voeding. “Dat zal wel gaan over biologisch en vegetarisch eten,” dacht ik. Maar nee, helemaal niet! Degene die de lezing gaf, had hele andere ideeën over voeding…

De lezing ging over eten volgens de principes van Weston A. Price. Ik voelde dat alles klopte wat de spreker zei. Ik was enorm blijmet de tips  en thuis ging ik meteen aan de slag met deze andere manier van eten. Dat had direct resultaat in mijn zicht! Een van de eerste dingen waaraan je merkt dat het niet goed gaat met je lijf, is als je ogen slechter worden. Als je waziger gaat zien of als je ogen een kwaal ontwikkelen. Nu vertel ik aan iedereen die het maar wil horen dat het mogelijk is om je ogen weer gezond te krijgen met behulp van de juiste voeding.”

 

Omschakelen naar anders eten

 
 

Karin en Tanja hebben zich allebei jarenlang verdiept in de richtlijnen van Weston A. Price. Twee jaar geleden kwamen zij elkaar tegen: Tanja ging mee als kok naar de Ogenretraite van VolZicht in Frankrijk. De voedzame maaltijden die zij op tafel zette vielen enorm in de smaak. “Het lijkt hier wel een herstellingsoord voor uitgehongerde weeskinderen,” zei iemand op een avond. Met grote happen verdween het heilzame voedsel in de monden van de deelnemers. Ze kregen hiermee een overvloed aan goede voedingsstoffen binnen.

“Wij willen je recepten!” riep een andere deelnemer. Hij wist niet dat hij hiermee de kiem legde voor een mooi samenwerkingsproject tussen Karin en Tanja. Samen schreven zij  het kookboek GEEF JE OGEN DE KOST dat in juni 2018 uitkwam. Het kookboek is gericht op de ogen en het zicht, maar je hele systeem vaart wel bij de manier van eten die erin wordt beschrven. Het kookboek maakt onderdeel uit van de online training GEEF JE OGEN DE KOST, die je stap voor stap en onder begeleiding helpt omschakelen naar deze juiste manier van eten.

Bekijk hier een voorbeeldfilmpje uit de training:

 
 
 
 

Resultaten die je zult bereiken met de training

 
 
 
 
 

Dit gebeurt er als je stapsgewijs anders gaat eten

1. Je voelt je goed gevoed en hebt geen honger of trek meer

2. Je ogen en al je andere organen kunnen zich diep ontspannen, want ze zijn weldoorvoed

3. Je gaat beter zien

4. Je darmen gaan hun werk goed doen

4. (oog)kwalen en (oog)ziektes verminderen of genezen

5. Je voelt je fitter, vitaler en gelukkiger!

Start met de training

Doe jij ook mee met de online training?

 
 

Ben je nieuwsgierig geworden? Net als Karin en Tanja toen zij voor de eerste keer iets hoorden over deze manier van eten? Let dan op, want je voedingspatroon veranderen, dat doe je niet in één keer. Daar heb je begeleiding en tips bij nodig.

Waarom?

1. Je dient eerst goed weten wat je precies moet eten en wat juist niet

2. Daarnaast heeft  je lichaam tijd nodig voor de omschakeling. Wij als moderne mensen hebben ons spijsverteringssysteem zo zwaar overbelast, dat het even duurt voor er een nieuw evenwicht ontstaat.

3. En verder wil je weten: hoe maak je al dat gezonde eten op de juiste manier klaar?

In de online training GEEF JE OGEN DE KOST helpen Karin en Tanja je via duidelijke filmpjes stap voor stap door dit proces heen. De training zorgt er bovendien voor dat de omschakeling definitief wordt en je niet weer terugvalt in je oude patroon.

In 9 interessante modules leiden Tanja en Karin je op een persoonlijke en sympathieken manier toe naar een andere manier van eten. Ze gaan net zolang door totdat je alles precies weet! Daarbij maken ze gebruik van ondersteunende materialen, zoals een stappenplan, een dagboek en natuurlijk het kookboek.

 

Ja, ik wil meedoen!

 
 
 
 

In de online training leer je:

*welke voedingstoffen jouw lichaam nodig heeft

*hoe je de gezonde voedingsstoffen binnen kunt krijgen

*wat je allemaal kunt eten

*wat je niet meer moet eten

*welke mythes er bestaan over voeding die niet kloppen

*hoe de gezondheid van je darmen invloed heeft op je zicht

*waarmee je moet beginnen als je je eetpatroon aanpast

*hoe je je spijsvertering kunt ondersteunen

*waarom je wel zout moet eten, maar niet zomaar elk zout

*hoe je je eigen supergezonde zoutoplossing maakt

*waarom je beter kunt bakken in dierlijk vet

*hoe je je eigen gezonde bakvet maakt

*waarom beestenbottenbouillon zo gezond voor je is

*waarom je iedere dag beestenbottenbouillon zou moeten eten

*hoe je beestenbottenbouillon in je gerechten kunt verwerken

*hoe je vissenkoppenbouillon maakt als boost voor je ogen

*waarom het fermenteren van groentes belangrijk is

*hoe je zelf eenvoudig groentes kunt fermenteren

*hoe je heerlijke gefermenteerde drankjes maakt voor gezonde ogen

*hoe je zelf kefir maakt

*hoe je zelf kombucha maakt

*waarom orgaanvlees zo gezond voor je ogen is (en voor de rest van je lijf!)

*hoe je orgaanvlees lekker kunt bereiden, of verstoppen in het eten

*dat er ook gezond gesnoept mag worden

*dat je ogen gaan glunderen van goed zoet

*wat er gaat gebeuren met je zicht als je de voedingsadviezen opvolgt

*wat er zal gebeuren met je gezondheidsklachten als je de voedingsadviezenopvolgt

*hoe je stap voor stap je voedingspatroon kunt aanpassen

*hoe voeding je minder afhankelijk maakt van een bril

*hoe voeding je gelukkig kan maken

*hoe het kan dat je minder stress ervaart als je goed eet

*hoe ontspanning en voeding met elkaar samenhangen

*dat de juiste voeding helpt bij genezing

En nog veel meer!

Ja, ik wil meedoen!

Voor wie is de training niet bedoeld?

Je kunt beter niet aan deze online training beginnen als je vindt dat je al gezond eet en hier verder geen nieuwe inzichten over wilt horen. De training is ook niet voor jou bedoeld als je een wondermiddel verwacht waarmee je in één klap van al je oogklachten of andere gezondheidsklachten af zult zijn. De weg naar herstel vraagt om actie en je zult er zelf stappen in moeten zetten.

 

Voor wie is de training wel bedoeld?

 
 

Als het slecht gaat met je ogen dan is dit een eerste teken van niet gezond zijn. Deze online training is voor jou bedoeld als je problemen ervaart met je ogen en niet goed weet wat je daaraan kunt doen, of als je andere gezondheidsklachten hebt waar je geen weg mee weet. Als je bijvoorbeeld last hebt van droge ogen, buikpijn, vermoeidheid, of als je allergieën of andere klachten hebt. Met voeding kun je heel veel doen! Ben je brildragend en wil je ervan af? Ook dan zul je in de modules leren hoe je zelf jouw zicht kunt verbeteren. Voel je je niet fit en heb je al van alles geprobeerd? En heb je nog steeds niet ontdekt wat het geheim is van je structureel fit en vitaal gaan voelen? Dan is deze training een echte aanrader voor jou! 🙂

 

Zo start je met de online training

 
 
 
 
Verander je eten, verander je kijk op het leven. De training is verkrijgbaar voor de prijs verkrijgbaar van €397,-voor  €297,-  is inclusief het e-kookboek als bonus. Wil je het fysieke, papieren kookboek erbij? Dan kost de training €327,-
 

Bestel hier de online training

Als bonus ontvang je bij de training het e-kookboek Geef je ogen de kost. Wil je  het e-kookboek als echt kookboek ontvangen? Klik dan op de rechter knop.

 

Wat zeggen anderen over deze voedingswijze?

 
 
 

Lees hieronder wat klanten letterlijk hebben gezegd.

 
 

Mony Theissens

“Sinds ik met de VolZicht methode aan de gang ben, voelen mijn ogen  veel prettiger. Een waas die altijd op mijn linkeroog zat, is verdwenen. Ik heb heel veel angsten achter me gelaten, ik raak niet meer zo makkelijk in paniek. Ik heb op heel gebieden veel meer vertrouwen gekregen. Ik ben mijn zelfgenezend vermogen aan het ontwikkelen en heb geleerd om liefdevol naar dit proces te kijken.”

 
 

Ria Huisman

“Ik gebruik sinds de training van Karin geen bril meer. Het is heerlijk om te voelen hoe mijn ogen ontspannen. En ik ben heel blij met de bewustzijn die ik ontwikkel op mijn ogen. De ondersteuning van Karin ervaar ik als heel waardevol. Het is heel duidelijk merkbaar dat ze al veel mensen hierin heeft begeleid en weet mij iedere keer weer een stap verder te krijgen in het beter zien met mijn ogen”

 
 
 

Maarten

“Ik had last van bloeding in mijn rechteroog. Toen ik met de voedingsadviezen van VolZicht aan de gang ging was de bloeding binnen een paar dagen verdwenen.”

 
 
 
 
 
Koos Boertjens

“Ik heb er veel profijt van de oefeningen, en merk nu pas hoezeer mijn ogen doorgaans gespannen zijn, en ook hoe goed het voelt om daar iets aan te kunnen doen.

Bedankt daarvoor!”

 
 
 

Mieke

“Door de voedingtips toe te passen van VolZicht heb ik geen last meer van droge ogen..”

 
 
 

Nancy Visser

“rust, ruimte, frisse blik.
Fijn te ervaren dat ook mijn ogen zichzelf willen herstellen als ik daar rust en ruimte en aandacht aan geef..”
 
 

Betaling van de training in termijnen is ook mogelijk, klik dan op onderstaande knop.