Home

 

Welkom op de website van het Weston Price Chapter Limburg

Deze site is er om de wijsheid van dr. Weston A. Price te helpen verspreiden in een tijd waar kennis over wat gezonde voeding is steeds verder vertroebeld. Er zijn zoveel verschillende meningen over wat je nu wel en niet moet eten, dat menigeen totaal verward achterblijft na een zoektocht op het web of in de bibliotheek.

Waarom zou deze manier van eten dan juist je voorkeur verdienen? Omdat de natuurvolkeren die W.A.Price bezocht en onderzocht vele generaties wisten voort te brengen in volle mentale en fysieke gezondheid. Deze manier van voeden heeft zichzelf hierdoor al lang bewezen. Het wordt tijd dat we deze oude tradities die onze voorvaderen gezond hebben gehouden in ere herstellen, in de hoop dat wij er onze gezondheid voor een deel mee terug kunnen winnen.

Kwaliteit

Daarnaast is er de kwestie van voedselkwaliteit, er wordt enorm met onze voeding gerommeld en het ene voedselschandaal volgt het andere op. Om controle op je voedsel te houden is er eigenlijk maar één manier, namelijk zelf je maaltijden bereiden en bij lokale voedselproducenten je boodschappen doen. Op deze manier kun je de producent zelf vragen hoe zijn product tot stand is gekomen. Zijn er bestrijdingsmiddelen gebruikt, wat hebben de dieren  gegeten en hoe hebben ze geleefd? Om het je al iets gemakkelijker te maken heb ik al een lijst samengesteld met adresjes in Limburg welke ik op aanvraag zal doorsturen. Je kunt hiervoor contact met mij opnemen. Je kunt ook de store locator op  westonprice.nl raadplegen voor adressen door heel Nederland.

Afgelopen november was ik in Minneapolis op het Weston Price congres Wise Traditions. Mijn verslag hiervan kun je hier lezen:

Banner Vitavie