slowcooker een aanrader?

Forum Forums Vragen over gezondheid en voeding slowcooker een aanrader?

Dit onderwerp bevat 8 reacties, heeft 4 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Asaya 2 jaren, 7 maanden geleden.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)
 • Auteur
  Berichten
 • #2392

  Asaya
  Lid

  Ik vroeg mij af wie hier allemaal een slowcooker heeft. Wat doe je er allemaal mee, is het gezond en zou je het aanraden? Ik denk er over na om er een te kopen.

  #64187

  Anoniem

  Zelf heb ik hier geen ervaring mee. Werkt een slowcooker op dezelfde manier als een stoomoven ?

  #64188

  Asaya
  Lid

  De slowcooker is een elektrisch apparaat dat bestaat uit 2 delen. Een aardewerken binnenschaal en een metalen buitenpan met verwarmings- element waarin de schaal past. De slowcooker bevat een thermostaat waardoor de temperatuur constant kan worden gehouden. Hierdoor is de slowcooker ideaal voor het stoven van vlees en is aanbranden niet mogelijk.

  Wat ik zo heb begrepen is het ideaal voor stoofpotjes en soepen. Je hoeft er niet bij te blijven en je hoeft er niet de hele tijd water bij te doen. Er zijn mensen die het sochtends aanzetten en dan naar het werk gaan. Het lijkt me voor mijzelf in elk geval ideaal voor bottenboullion e.d te maken.

  #64189

  Poekie
  Moderator

  Asaya,

  Hoe groot kan je ze kopen, wij maken altijd ongeveer 30 liter soep. :mrgreen:

  Lia

  #64190

  Asaya
  Lid

  zo haha, in een keer Poekie? Ik heb even gekeken en in amerika worden ze tot 10 liter verkocht geloof ik. Ik ga nog even rondkijken en ondertussen het geld bij elkaar sparen want ze zijn hier best prijzig in vergelijking met amerika.

  #64191

  Louise
  Bijdrager

  Ik doe aan slowcooking maar zonder de slowcooker alleen al omdat het op elektra werkt en de verschillende materialen, ik gebruik glas en steen en rvs als materiaal niet als combinatie. Zelf maak ik 5ltr soep voor 2weken en voor mij alleen soms iemand die op bezoek is ook.

  #64192

  Asaya
  Lid

  Waarom staat de elektra je tegen Remco? Werk jij met pannen op het gas en hoe lang laat je het dan koken?

  #64193

  Louise
  Bijdrager

  Elektra brengt ook een (emf) elektro magnetic field aan en die is niet goed voor je lichaam want die blokkeert ook de energiestromen in/door je lichaam vandaar.

  Ja ik werk met gas voor een pan soep bv laat ik een aantal uur heel zacht doorkoken/trekken, en voor vlees wat nodig is soms heel kort maar soms ook wat langer: richting 1,5 uur bv hachee en sucade vlees.

  #64194

  Asaya
  Lid

  Daar had ik nog niet direct bij stil gestaan Remco. Het leek mij een voordeel dat je het aan kon laten staan met een slowcooker. Maar dit zet me aan het denken, zeker van belang wat je zegt. Ik ga in elk geval volgende week een pan soep maken op het gasfornuis met het bottenboullionrecept.

9 berichten aan het bekijken - 1 tot 9 (van in totaal 9)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.