rauwe melk

Dit onderwerp bevat 235 reacties, heeft 59 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  fatsnotbad 3 weken, 3 dagen geleden.

15 berichten aan het bekijken - 16 tot 30 (van in totaal 236)
  • Auteur
    Berichten
  • #37379

    Anoniem

    Ik gebruik nu ook bijna een maand de Super Enzymes van NOW Foods, maar dan de tabletten. Ik ga volgende keer de capsules gebruiken, kijken of er verschil in zit. Ik denk het niet.

    Ik ben er in ieder geval superblij mee, want ik merk dat alle voedingstoffen beter worden opgenomen (duh, dat is de bedoeling van enzymen). Wat ik ermee wil zeggen, is dat het spul gewoon werkt, net als de andere producten van NOW Foods. Een aanrader dus, zoals Mike doet beaam ik het.

    #37380

    Anoniem

    Hartstikke bedankt, ik ga ze bestellen. Voor nu heb ik hier in het dorp de betaine HCL van ortica gekocht, om in ieder geval al wat verlichting te ervaren. Zeker nu ik aan de rauwe melk ga. Besloten om de koffie en wijn in te ruilen voor rauwe melk. :-) volgens de bloedanalyse verdraag ik koffie, druiven (wijn), maar geen melkeiwitten. Dat is toch eigenlijk van de zotte. Omgedraaide wereld. Ik ga me ertegen verzetten en hoop dat mijn lichaam de rauwe melk verdragen kan

    #37381

    Anoniem

    Overigens denk ik dat de capsules geen vreemd nasmaakje zullen hebben. De tabletten reageren namelijk gelijk met de cultuur in je mond, waardoor je een vreemd smaakje hebt. Maar dat is zo weer weg.

    Ik zou ook eerst een verhoogde dosis doen de eerste paar dagen, zodat je in ieder geval voldoende enzymen hebt. Ik neem regelmatig 2 tabletten i.p.v. 1 als ik bijvoorbeeld meer vlees eet. Dat bevalt goed en dan heb ik minder snel en minder lang een vol gevoel.

    #37382

    Anoniem

    @vrysuyver

    Ik neem nu denk ik 1.5 week die super enzymen in capsules en tot nu toe neem ik er elke keer nog 1 met elke maaltijd. Maar heb jij een vol gevoel bij het eten van vlees? Ik heb /had juist een vol gevoel bij aardappelen/rijst/pasta’s etc… nooit eigenlijk echt met vlees. Ik heb net weer een vette maaltijd genomen: 150 gram snijbonen, 150 gram kipfilet met bacon en 200 gram gebakken zoete aardappelen met 50 gram gehakt, alles in volle roomboter gebakken.. Ik merk wel dat ik genoeg heb gegeten maar dat ‘volle’ gevoel ken ik niet meer, kan het eerder beschrijven als een ‘verzadigd’ gevoel. :-) Maar wel interessant, waar ligt dit aan?

    Ik hoef ook nooit meer ‘uit te buiken’, ik heb meteen volle energie…

    #37383

    Anoniem

    Ergens op dit forum was al eens het kauwgedrag benoemd. Dat is bij mij dus echt zwaar onder de maat. En waar kauwen ervoor zorgt dat de enzymen in de mond goed vermengd worden met het voedsel, is dat bij mij dus problematisch.

    Vlees is vrij compact in tegenstelling tot groente en brood. Ik moet dus goed kauwen om vlees goed verteerbaar te krijgen. Een kwestie van mijn gedrag aanpassen dus. Voorlopig moet ik dus extra enzymen nemen om vlees goed te laten verteren in mijn lichaam.

    #37384

    Anoniem

    Oke, nog interessanter want ik ben een snelle eter en waarschijnlijk ook een stuk beter als ik wat langzamer ga eten. Echt een bad habit. Zelf heb ik ook wat vertering problemen, daarom slik de super enzymen. Misschien toch maar wat meer nemen bij het avond eten.

    #37385

    Anoniem

    @ vrysuyver Ik heb dat met melk en zeker ook met eieren.

    #37386

    Anoniem

    ik heb nog wel een vraagje over rauwe melk want ik heb nu 2 verschillende soorten rauwe melk gedronken. De ene komt uit de purmer en de ene uit kwadijk. Ik weet dat de purmer klei grond heeft en kwadijk weide ofzo maarja ze staan nu toch binnen. Nu heb ik aan deze boer gevraagd in kwadijk wat hij zijn koeien aan voeding geeft. Hij zei ongeveer 15 kg droog gras en dat is vergelijkbaar met 60 kg zei hij en 5kg krachtvoer.

    Hij wist mij te vertellen dat praktisch alle melkboeren iets van krachtvoer geven want anders produceren ze niet genoeg melk. Nu weet ik dat het niet ‘economisch’ gezien niet ‘genoeg’ levert en dus krachtvoer geeft. Nu weet ik dat de koeien in de purmer meestal binnen staan maar wel een ‘duurzame kernmerk’ heeft en dat zijn koeien zo gezond zijn. Ik moet hem nog maar een keer bellen om te vragen wat hij zijn koeien voert. Toen we melk haalde vertelde hij of we het een probleem vonden dat het nog niet was afgeroomd. Ik zo: nee tuurlijk niet, ik wil volle vette melk :D Dus nu moet ik hem van te voren bellen wanneer de melk nog niet is afgeroomd. Meteen maar een kilo afgeroomde boter gehaald… 4,30 euro… en 50 cent per liter voor melk…. prachtig :D

    Is het nu nog steeds gezond om rauwe melk te drinken van koeien die krachtvoer hebben gehad?!?! Want het wordt anders wel lastig. Er zit trouwens wel duidelijk een smaak verschil in de melk.

    #37387

    elmo
    Bijdrager

    Caveman, Ik begrijp dat de boer in Kwadijk dus de melk afroomt?

    Dan koop je dus eigenlijk magere melk, geen wonder dat je verschil proeft.

    Volgens mij krijgen de koeien van de Sonnevanck geen krachtvoer.

    #37388

    Anoniem

    @Poekie

    oke bedankt, misschien ga ik daar morgen wel even langs… trouwens ik bedoelde het verschil tussen de melk uit de purmer en kwadijk. Ik vind het wel jammer dat ik zo heen en weer overal moet rijden maar goed, dat moet je er dan maar voor over hebben. Enig idee wat de prijs is bij sonnevanck? Ik heb net even snel wat gehaald bij de purmer. Even heen en weer sonnevanck is toch 30 km ;-)

    #37389

    elmo
    Bijdrager

    Bij de Sonnevanck betaal je € 1,00 voor 1 liter biologisch-dynamische rauwe melk.

    #37390

    Anoniem

    Misschien een tip.

    Wij bestellen bij de hofwebwinkel en deze leveren ook rauwe melk.

    Quote:
    Onze bezorg regio en dagen zijn:

    * Donderdag – Zeewolde

    * Vrijdag – Rest van Flevoland, Harderwijk, Ermelo, Nunspeet, Elburg, Kampen, Zwolle, ‘t Gooi, Amersfoort, Brabant en Limburg (voormalige HaiBoerHai regio)

    * Zaterdag – Amsterdam en Regio

    http://www.hofwebwinkel.nl

    De rauwe melk die ze leveren komt hier vandaan!

    Quote:
    Eko boerderij ‘de Eerste’

    Eko-boerderij “De Eerste” is gelegen op het voormalige strand van het IJsselmeer. Toen de Noordoostpolder droogviel was dit de eerste boerderij die werd gebouwd, de huidige naam “De Eerste” herinnert hieraan. Vanaf 1987, toen Gerrit en Bertiene Marsman het bedrijf overnamen van de vader van Gerrit, wordt op dit bedrijf ecologisch gewerkt. Sinds die tijd is sterk de nadruk gelegd op diversificatie, zo ontstond langzamerhand van een gespecialiseerd melkveebedrijf een gemengd biologisch bedrijf met melkkoeien, legkippen, varkens, tuinbouw, akkerbouw, een boerderij-natuurvoedingswinkel en een kaasmakerij.

    #37391

    Anoniem

    Ik drink nu sinds een week rauwe melk. Oh zo lekker romig mm! Echt genieten. Het lijkt erop of ik het verdraag. Wel met enzymen ernaast. Nu nog enkel betaine HCL, maar ik heb de superenzyms van Now besteld.

    Sinds vandaag ook rauwe roomboter en rauwmelkse jonge kaas in huis.

    En zelf Tibetaans (gefermenteerd) Gerstebrood gebakken. Gerst schijn ik volgens de bloeduitslag te verdragen. Ik ga het vanavond uit proberen. Kan niet wachten op mijn boterham met dik boter en kaas met een groot glas rauwe melk :D Andere granen mbt (zuurdesem) broodsoorten heb ik geprobeerd, mar daar krijg ik echt buikpijn van.

    Nu kom ik bij mijn vraag. Volgens de bloeduitslag mag ik absoluut geen koemelk (producten) aangezien ik er 100 % intolerant op scoor.

    Toch heb ik het idee dat ik rauwe melk verdraag, hoe kan dat? Ik denk dat ik het antwoord zelf al een beetje weet, aangezien waarschijnlijk de levende bloedanalyse met gepasteuriseerde melk gedaan is.

    Hoe zou dit met eieren zijn? Is er verschil qua (eiwit) samenstelling tussen een gewoon ei en een biologisch ei?

    #37392

    Anoniem

    als koemelk wordt verhit dus die je in de winkel koopt(gepasteuriseerd uit de koeling of de houdbare)

    geloof ik minimaal 80 graden

    dan veranderen de eiwitten en kun je er allergisch voor worden

    rauwe komelk weet ik zeker dat mensen met een koemelallergie hier dus wel tegen kunnen

    rauwe melk mag je ook niet warmer drinken dan 40 graden

    dan verliest het zijn goede werking

    #37393

    Anoniem

    En hoe zou het met eieren zitten? Bio versus niet bio? Verandert de samenstelling ook als je een ei bakt of kookt? Ik heb erg veel zin in een gebakken eitje, maar ook hierop scoorde ik 100% intolerant.

15 berichten aan het bekijken - 16 tot 30 (van in totaal 236)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.