Rauwe eieren

Dit onderwerp bevat 73 reacties, heeft 30 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Webmaster 1 maand, 1 week geleden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 74)
  • Auteur
    Berichten
  • #167

    Webmaster
    Bijdrager

    Tijdens mijn vertaalwerk van het boek Cure Tooth Decay van Ramiel Nagel stuitte ik op de volgende info die ik je niet wil onthouden:

    Quote:
    Recept voor een gebitsversterkende eiersmoothie

    Voor wie moeite heeft met de opname van voedingsstoffen uit voedsel zijn biologische of andere hoogwaardige eieren een prima hulpmiddel. De eiersmoothie verschafte mij voeding toen ik problemen had met de vertering van andere voedingsmiddelen.

    De combinatie van rauwe eieren met rauwe melk zorgt voor een optimale opname van voedingsstoffen in de rauwe melk.

    Dit mengsel zorgt voor herstel van het darmslijmvlies en verhelpt daarmee een lekkende darm.

    Probeer het volgende mengsel:

    1 beker rauwe melk, kefir of yoghurt

    1-2 rauwe eieren

    optionele ingrediënten:

    ½ theelepel rauwe honing of biologische ahornsiroop

    een snufje nootmuskaat of kaneel voor de smaak

    één of twee druppeltjes vanillextract

    carobe- of cacaopoeder

    Voor een betere opname de ingrediënten op kamertemperatuur nuttigen.

    Noot: Als je zwanger bent en rauwe eieren eet, eet dan telkens na vijf dagen twee dagen geen rauwe eieren.

    Een waarschuwing: Je kunt je aanvankelijk slechter gaan voelen na de consumptie van rauwe eieren, als je deze niet regelmatig eet. Rauwe eieren kunnen heftige ontgiftingssymptomen opwekken, omdat je lichaam zich reinigt.

    Ik at bijvoorbeeld een keer eieren vers van de boerderij, waarna mijn lichaam resten van Valium (een medicijn dat ik 15 jaar eerder als pijnbestrijder had ingenomen) begon los te laten en te ontgiften. Ik wist dat het Valium was vanwege de onmiskenbare symptomen van misselijkheid en wazigheid en ik was een dag lang heftig ziek omdat mijn lichaam de medicijnrestjes in mijn maag loosde.

    Daarna kon ik dezelfde eieren zowel rauw als gekookt eten, zonder enige afkeer of gezondheisproblemen.

    Eiwit: Sommige mensen geloven in het eten van uitsluitend het eiwit. Weer anderen geloven dat je uitsluitend of hoofdzakelijk het eigeel moet eten en het eiwit moet beperken vanwege het risico op een eventueel tekort aan biotine.

    Alleen de dooiers eten is een acceptabel fenomeen. Mijn persoonlijke voorkeur is de consumptie van het hele ei.

    Gerrit heeft zich ook al vaker lovend geuit over de gezondheidsvoordelen verbonden aan rauwe eierdooiers. Dit betekent dat rauwe eierdooiers ook helend zijn zonder rauwe melk en dat is goed nieuws voor mensen die geen rauwe melk kunnen verdragen. Als we Nagel moeten geloven helpen rauwe eieren om je opnamecapaciteit van andere voedingsstoffen te vergroten en je darmen te helen. Aan de rauwe eieren dus!

    Mike

    #34917

    HeleenQ
    Bijdrager

    Absoluut, rauwe eieren zijn fantastisch, ik start hier elke ochtend mee, 3 rauwe eigelen in citroensap en druppel 35% er door heen… dit geeft veel energie voor langere tijd!

    Juist voor mensen die veel denkwerk hebben de hele dag door is rauw eigeel zeer versterkend. Zelf ben ik niet zo van het rauwe eiwit, zeker niet om het op te drinken dus daarom schijt ik het eigeel wel van het eiwit, de eiwitten krijg ik wel binnen met af en toe een gebakken/gekookt eitje…

    Boek van hem heb ik 1,5 terug gelezen en is echt fantastisch! Goed dat het uitkomt in het NL.

    BTW, hij is ook grootte voorstander van rauwe lever eten… DUS VOOR DE ECHTE DIEHARDS…. http://youtu.be/rnufAXAwwqc

    Ik weet dat Mike het al gebakken niet weg krijgt, laat staan rauw denk ik…..

    Maar ja, je bent echte WAPF-er of niet, hehe :p

    Ik heb het al vaker gedaan en zo gisteren ook weer, gewoon de grasgevoerde runderlever in kleine blokjes gesneden en dit met water heel doorgeslikt, je proeft er niets van. Let wel op dat het minimaal 2 weken diep ingevroren is geweest.

    Nog beter kun je kleine blokjes snijden en deze in een potje invriezen, elke dag een paar stukjes met water innemen en je krijgt fantastische voeding binnen, ijzer, mineralen, veel b vitaminen etc!

    #34918

    Webmaster
    Bijdrager

    Inderdaad, ik krijg lever echt niet weg, tenzij in de vorm van leverworst, leverkaas of leverpate. Ik als WAPF-NL zou dit toch minimaal 1 keer per week moeten eten, maar ik heb een motto: alles wat ik eet moet gezond zijn, maar nog belangrijker is dat het een feestje moet zijn. Vandaar dat ik bijv. ook levertraan niet zo in de mond neem maar verwerk in een smoothie, waar overigens ook rauwe eieren in gaan. Je vindt recepten hier.

    Mike

    #34919

    elmo
    Bijdrager

    Mike,

    Ik vindt het idee van Gerrit om de lever in kleine stukjes te snijden en in te vriezen helemaal geen gek idee.

    Als je het heel fijn snijdt en het dan heel door kunt slikken met wat water of smoothie is dat helemaal niet verkeerd, toch?

    Krijg je inderdaad fantastische voeding binnen zonder dat je de vieze smaak hebt.

    Kom op, met z’n allen aan de lever. :mrgreen:

    #34920

    HeleenQ
    Bijdrager

    Sterker nog, als het dus bevroren is (had ik niet gisteren, maar maakt mij niet uit) proef je helemaal niets… het is dan zelfs hard op je tong (ipv zacht en glibberig.. haha)… dus wie volgt? :)

    #34921

    fatsnotbad
    Moderator

    Vandaag meteen gedronken: rauwe melk, met 2 eierdooiers/beetje honing en kaneel….mmmm, gewoon echt lekker.

    En grappig, normaal kan ik ‘s middags slecht rauwe melk verdragen, s morgens gaat prima. Nu dus een extra beker melk, tot nu toe voel ik mij er goed bij.

    Rauwe lever…nee, dank je. Maar gebakken, heerlijk.

    #34922

    elmo
    Bijdrager

    Maar als je nu die lever rauw eet, in kleine stukjes, zoals Gerrit aangeeft.

    En je slikt het door zonder te kauwen, proef je er toch niets van.

    Ik denk dat het gezonder is dan gebakken/gekookt.

    Wij gaan het proberen, nu alleen nog aan biologische runderlever zien te komen.

    #34923

    autumn
    Bijdrager

    Ik eet zo nu en dan wel eens stukjes rauwe lever of nieren als ik ze aan het snijden ben voordat ze de pan in gaan. Ik heb nog een varkenslever in de vriezer liggen en daar wil ik binnenkort een rauwe levershake van maken. Ook het sap of bloed van ontdooid vlees drink ik gewoon uit de zak op.

    Ik hoop nog een keer samen met iemand een eigen dier te gaan slachten, dan kun je net zoals de Indianen vroeger alles vers eten en drinken terwijl het nog warm is. Volgens mij is dat wel zo ongeveer het allergezondste wat je jezelf kan aandoen: een nog warme lever eten van een gezond dier dat in het wild heeft geleefd in een schone omgeving.

    Ja mijn smaak is wel wat verandert sinds ik richting de WAPF ben gegaan. Ik heb het vet leren herwaarderen. Ook de glibberige gel-achtige delen in sucadelappen vind ik heerlijk op mijn tong. Het snot-achtige merg zuig ik graag uit dikke botten, wanneer ik er een soep van trek. Yummie!

    #34924

    fatsnotbad
    Moderator

    Ik mag echt niet denken aan rauwe lever of nieren hoor, gebakken vind ik ze echt heerlijk, en ik wil graag lekker eten. Het kan maar zo zijn dat dit nog gezonder is, maar niet als ik er van griezel. Er zijn grenzen.

    #34925

    elmo
    Bijdrager

    Volgens Gerrit zou je vlees eerst moeten invriezen.

    Quote:
    Let wel op dat het minimaal 2 weken diep ingevroren is geweest.

    Waarom is dat Gerrit?

    #34926

    elmo
    Bijdrager

    We hebben zojuist de rauwe eiersmoothie gedronken.

    Errug lekker, moet ik zeggen.

    We zijn deze week aan het melkvasten i.v.m. de lever-galreiniging die we eind van de week gaan doen.

    Kerstavond. Is eens een andere manier van kerst vieren.

    Maar daar zitten we niet mee.

    We eten al sinds jaar en dag op 2e kerstdag boerenkool.

    En we doen ook al jaren niet mee aan de kerst vreterij.

    Dat heb ik altijd al walgelijk gevonden.

    In het winkelcentrum zijn de karren met goederen niet aan te slepen.

    Winkelwagens vol met E-nummers en plastic vulling.

    #34927

    elmo
    Bijdrager

    We gaan dan melk vasten van de week.

    Maar nu heb ik nog shiitakes in de koelkast liggen.

    kun je die eigenlijk rauw eten, en dan bedoel ik in de smoothie?

    #34928

    autumn
    Bijdrager
    Quote:
    Volgens Gerrit zou je vlees eerst moeten invriezen.

    Waarom is dat Gerrit?

    2 weken invriezen zorgt ervoor dat de eventuele pathogenen en parasieten gedood zijn.

    #34929

    ikke
    Bijdrager

    Oei, wat een topic. Moet wel even wennen aan wat ik allemaal voorbij zie komen (warme organen bijvoorbeeld).

    Volgens mij ben ik hier trouwens helemaal de vreemdste. Hoewel mijn kat ze geweldig vindt, gruwel ik gewoon van rauwe eieren. Gekookte/gebakken (“bereide”) lever lust ik ook echt niet (deels omdat ik van het idee gruwel, deels omdat ik de smaak ook gewoon echt vies vind). Met rauwe melk heb ik een probleem.

    Maar die stukjes bevroren lever zie ik dan dus weer niet als een probleem. Denk dat ik dat eens ga proberen.

    Overigens had ik vandaag stoofvlees en wat merkte ik tot mijn verbazing? Voor het eerst had ik niet zo veel moeite met wat kleine vetrandjes. Normaal kreeg ik kokhalsneigingen van het kleinste randje vet in mijn mond, zo vies vond ik het. Vandaag vond ik het best oke. Ik moet nog steeds geen hele stukken glibber in mijn mond hebben, maar ik zie mijn smaak wel enigszins veranderen.

    #34930

    elmo
    Bijdrager

    Voordat wij biologisch vlees aten grilde ik ook hevig van vetrandjes.

    Als we nu lamsvlees kopen, heerlijk dat vetrandje.

    Zo lekker zacht en smakelijk.

    Nooit gedacht dat ik zo’n vetrandje nog eens lekker zou vinden.

15 berichten aan het bekijken - 1 tot 15 (van in totaal 74)

Je moet ingelogd zijn om een reactie op dit onderwerp te kunnen geven.